Trevliga arbetsdagar och mer

Det är inte bara arbetsdagar vi jobbar, det finns alltid någott at göra:
Förberedning projektet ”Tåg till Traryd”.
Klippa gräset.
Styrelse arbet
Bemanna dressinuthyrning under hela säsongen.
m.m.
För dig som är interesserat finns altid någott at göra vad passer.
Välkommen i 2020. Nästa planerade arbetsdag finns altid på hemsidans framsidan
Bilder från våra arbetsdagar finns i hemsidans Galleriet och på Facebook.

Här nere kan du läsa en del från vad blev skrivit på vår Facebooksidan i år

Igår, lördag 2019-03-30 var det mycket på gång i Strömsnäsbruk. Dagen påbörjades på morgonen kl 0900 med arbetsdag, ett 15-tal slöt upp. Mycket blev gjort i såväl verkstad, trädgård som kök.
Eftermiddagen kröntes av årsmöte, då ytterligare medlemmar anslöt drivet av intresse och kaffedoft. Bengt tillträdde som ny ordförande för verksamhetsåret 2019. Vi tackar den avgående styrelsen och hälsar den nya styrelsen välkommen.
I samband med årsmötet gjordes även en genomgång av spårstatusen upp till Traryd. Ett intressant projekt som starkt kommer att prägla verksamheten framöver.

Igår lördag 2019-04-27 hade vi arbetsdag. Mycket blev gjort, målning, motorpill, maskinreparationer, utrymning av rum, målning o mycket mer. Det inmundigades en del koppar kaffe och så korvgrillning inte minst. Vi har mycket skoj på våra arbetsdagar.

I lördags hade vi arbetsdag. Glädjande var att vi även denna gång ökade antalet entusiaster, vi var ett tjugotal. Vi har mycket trevligt, pratar högt och lågt, umgås och gör det som kan behövs ses över. Dagens höjdpunkt var uppsättningen av skyltningen “TRARYD” på stationshuset. Kommer separat historia kring detta.

Som sagt vad gjorde vi då förutom att dricka kaffe.
Trädgårdsarbete, rensning av bangården o skyltning i Traryd. Maskinella arbeten i stallarna i Strömsnäsbruk, allt från att starta upp dressiner, renovering av växellåda till Z43.
Till detta blev vi gott förplägnade med ypperlig lunch med tillhörande fika med kaka till.
Vi har som vår ordförande säger “skoj på våra sammankomster”.
Alla som var med ska ha ett stort TACK för gjorda insatser.
Nästa gång är lördagen 2019-06-08, kom och hälsa på, Ni behöver inte vara tågnördar, det finns något för alla om inte annat så en kopp kaffe.

Idag en strålande arbetsdag som visserligen började med regn. Mycket har blivit gjort såsom, ljus i bangårdsbelysningen, tvättat o städat kafé vagnen, kört med trimmern över bangården, provstartat maskiner, bytt flagglina samt mycket till. dessutom har vi fikat, ätit lunch o haft mycket trevligt.
Vi tackar samtliga närvarande och allra helst kocken. Vi var ett 10 tal.

I föregående lördag 2019-06-29 hade vi arbetsdag på SSJF. Skaran något desarmerad men ändock ett 10 tal så vi fick gjort en hel del. Kan nämnas, trädgårdsarbete, uppsättning av belysning, städning o renhållning, byte knivar på klippare, kaffedrickning och lunch, mycket gott, vi är bortskämda med god fika och mat.
Framför allt ska dock framhållas att vi har väldigt roligt och håller en god stämning.

Idag har vi haft arbetsdag. Attans vad skoj vi har och med god stämning. Allehanda uppgifter har gjorts såsom ett axplock. Trädgårdsarbete, maskintester inför besiktningar, möblerat om i stallet, fixat med övergångar, bytt bom, druckit kaffe o ätit god mat o en massa till. Vi har dussinet som slöt upp, ett stort tack till samtliga, speciellt köket.
Återkommer med nästkommande aktivitet.

I lördags 2019-08-24 hade vi arbetsdag i Strömsnäsbruk. Mycket blev gjort. Runt ett 10-tal mötte upp för att under dagen få till att,
Slipers som gräskant togs bort. Begagnade slipers mottogs så nu har vi ett antal för byta ut så småningom, bådar gott.
Batterigenomgång, uppstart maskiner, slåtter o gräsklippning för gräsmattorna.
Plattformen blev ogräsfri.
Fika o mat, naturligtvis. Gott
Förberedelse för dressinlagningar.

Vi tackar samtliga deltagande för en trevlig dag. Som alltid hade vi en trevlig dag.

Igår lördag 2019-08-03, hade vi arbetsdag. Lite av diverse blev gjort, grävmaskinen konstaterades frisk, provkörning verkstadsmaskiner med centraldrift (bara det är ett museum) trädgårdsarbete, uppstart maskiner o konditionskontroller. Naturligtvis gott fika o god mat. En trevlig dag.

I lördags 2019-09-21 hade vi arbetsdag i Strömsnäsbruk. En tapper skara och även ”nyare” ansikten om 17 stycken var engagerade. Mycket blev gjort, Gräsklippning, nedtagning av gammal teleledning, slipning av fönsterramar Z43, batteriöversyn, montering, laddning, intagning av hinderpålar.
Som alltid mycket god mat i vårt fina nyrenoverade kök, en del kaffe och kaka, nämnas en rödbetskaka. En mycket trevlig dag.

Idag har vi haft ett trevligt evenemang för de aktiva. Runt ett 20-tal mötte upp där vi fick både spislig och kunskaplig näring. Mycket intressant och goda föresatser för framtiden.
Arbetet fortsätter med ”Tåg till Traryd”

Ännu en mycket trevlig arbetsdag. Under lördagen var vi dryga
10-talet som hade mestadels utomhus aktiviteter, såsom bl.a.
* Rensat sly och gallrat utmed bangården i Strömsnäsbruk.
* Hemtagning av trädgårdsmöblerna från Axhult för vinterförvaring.
* Fortsatt tömning av Museet. Museichefen arbetar med att inreda ett litet museum i i Stationen i Strömsnäsbruk.
* Tillsyn och smörjning av växlarna på Bangården i Sbu.
* Lövblåsning och bortforsling vid Lokstallet.
Som synes en hel del. Vi hade stort stöd av marketenteriet som denna dag serverade mycket god ugnstekt falukorv med potatis mos på ”rediga päror”.

Idag en strålande arbetsdag, dock med avsaknad av sol. Mycket har har blivit gjort av de 11 närvarande, såsom fortsatt röjning mot Järnvägsgatan, Reparation av grävmaskinen, Reducering av fallna lövmängden i trädgården i Traryd, Rensat upp för uppbyggnad av övernattningsrummen etc. etc. Till detta med starkt stöd av köket med mat och kaffe.
Sammantaget är det som alltid en mycket trevlig stämning